Borstvoeding

Workshops / Conferenties
Borstvoeding
Zone 2

13 Octobre

15:00 - 15:45

14 Oktober

11:00 - 11:45
16:00 - 16:45

15 Oktober

11:00 - 11:45
16:00 - 16:45
Zone 2

Je hebt ervoor gekozen om je baby borstvoeding te geven, maar da’s niet elke dag even gemakkelijk. Wat men je uitgelegd en getoond heeft in de kraamkliniek ligt vaak mijlenver af van de dagelijkse realiteit thuis. Voor meer inzicht en om alle kaarten in de hand te hebben om van je borstvoeding een relax gebeuren te maken, kun je deelnemen aan onze workshop onder leiding van een deskundige vroedvrouw.

Moedermelk bevat alle calorieën en voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling van de baby. Met haar vele antilichamen beschermt de melk het pasgeboren kind tegen veel voorkomende infecties zoals maag-darmontsteking en oorontsteking. Ze verteert ook gemakkelijker dan flesvoeding, waardoor je kindje minder last heeft van spijsverteringsproblemen na de maaltijd (krampjes, reflux, gasvorming, enz.).

Zeker ook niet onbelangrijk is de positieve invloed van borstvoeding op de emotionele band tussen moeder en kind door middel van mama’s geur en het lichamelijk contact.

Tijdens onze workshop worden de fysieke en psychologische voordelen van borstvoeding voor jou en je baby uiteengezet. Ook wordt uitleg gegeven over de eerste dagen van de borstvoeding, wát je mag verwachten en hoe je ermee om moet gaan, en welke problemen je kunt tegenkomen.  Natuurlijk kun je ook met al je vragen over het thema terecht op onze workshop, die je verlaat met een schat aan advies over hoe je het beste uit je borstvoedingstijd kunt halen.

Inschrijvingen

Je schrijft je ter plekke in op de dag zelf.  Meld je gewoon aan in Workshop 2,  waar de workshop gehouden wordt, en we houden graag een plaatsje voor je vrij.

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 16, je ruim vooraf aanmelden is dus de boodschap wil je er graag bij zijn. Opgelet: deze workshop wordt enkel in het Frans gegeven.