Baby veilig laten slapen

Workshops / Conferenties
Baby veilig laten slapen
Conferentie

14 Oktober

15:45 - 16:15
Conferentie

Tijdens de nacht groeit baby. Als hij slaapt, wordt het groeihormoon afgescheiden. Daarom is het belangrijk al het mogelijke in het werk te stellen om je kleintje een goede en veilige nachtrust te bezorgen. Je baby’s veiligheid waarborgen terwijl hij slaapt, is niet zo moeilijk. Op onze beurs geven we je een aantal regels waarop je moet letten.

Hou het juiste moment in het oog om je baby te slapen te leggen.  Een baby die moe is, is geïrriteerd, zeurderig en wrijft voortdurend in zijn oogjes of over zijn neusje.

Als het zandmannetje aanklopt, leg je baby  in zijn bedje. Heb je nog vragen over de veiligheid van je kleintje tijdens het slapen, kom dan naar onze lezing, die je vertelt hoe je je kindje veilig laat slapen.

Zelfs als je je kindje altijd in een positie vindt die jou zeer ongemakkelijk lijkt, opgekruld in een hoekje achterin het bed, met zijn hoofdje tegen de rand gedrukt, kun je hem beter niet verplaatsen. Je kleintje voelt zich veilig op deze plek  en zoekt dezelfde geborgenheid als in de baarmoeder van zijn moeder. Midden in het bed voelt baby zich vaak verloren….

Vergeet niet dat  je kleintje zich vooral tijdens zijn slaap voort ontwikkelt. Zorg voor evenwicht en structuur in de dagen. Regelmaat bij de organisatie van de wandelingen,  dutjes en spelletjes bepaalt vaak mee de kwaliteit van zijn slaap.

Onderbreek zijn dutjes niet of laat baby geen dutje overslaan opdat hij ‘s nachts beter zou slapen. Een baby die te moe is, wordt prikkelbaar en slaapt onrustig en oppervlakkig.

Inschrijvingen

Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt tot 50, je ruim vooraf aanmelden is dus de boodschap als je er graag bij zou willen zijn. Deze lezing wordt in het Frans gegeven, maar een systeem voor simultaanvertaling in het Nederlands is aanwezig.